Bildkälla: Stockfoto

Northern Capsek Ventures investerar 1 miljon kronor i mobilspelsbolaget Itatake

Investmentbolaget Northern Capsek Ventures investerar 1 miljon kronor i mobilspelsbolaget Itatake, vilket ger en ägarandel på 1 procent i bolaget. Itatake tar totalt in 10 miljoner kronor i nytt kapital i en så kallad A-runda. Det framgår av ett pressmeddelande.

Göteborgsbaserade Itatake kommer använda kapitaltillskottet till marknadsföring och till att utöka personalstyrkan genom att anställa fler utvecklare.

Itatake har hittills släppt nio olika spel i appformat för mobil och läsplatta. Spelen har laddats ner tio miljoner gånger. Det populäraste spelet är Gumslinger som lanserades i april 2020 och har fått fem miljoner nedladdningar. Gumslinger blev också nyligen nominerat till Mobile Game of the Year av Pocket Gamer Awards.

Itatakes omsättning kommer enligt prognos att vid bokslutsårets slut 31 mars landa på 3,5 miljoner kronor. Vd Thomas Wedin tror på ett starkare 2021 och bolaget siktar på att bygga ut sin spelportfölj med ett nytt spel per kvartal.

Itatakes fokus i marknadsföringen ligger nu på USA och Sydkorea. Senare i år kommer Itatake tillsammans med en kinesisk samarbetspartner även att lansera sina spel i Kina. I framtidsplanerna ingår även att komplettera appspelen med versioner för den populära spelkonsolen Nintendo Switch.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER