Bildkälla: Stockfoto

Noteringsaktuella Aprendere Skolor ser möjligheter till förvärv - vd

Noteringsaktuella Aprendere Skolor siktar på att fortsätta att expandera såväl organiskt som genom förvärv. Det säger vd Lars Tunberg i samband med en presentation hos Aktiespararna.

Aprendere Skolor har idag cirka 1 000 elever, vilket bolaget ser som en milstolpe. Nu skall den siffran utökas ytterligare. Tunberg ser en möjlighet att nå 3 000-4 000 elever inom fem år. Bolaget har en ansökan ute vad gäller att skapa nya skolor.

Skolkoncernen driver allt från förskoleklass till gymnasieskolor. Idag ligger skolorna utspridda över Sverige. Det viktigaste när det gäller förvärv är också styrning och inriktning, enligt vd:n. Han tycker inte att det givet bolagets decentraliserade modell är något negativt att sprida ut sig geografiskt.

- Jag är inte säker på att jag tror på kluster då Sverige är för litet, säger han. Det kan jämföras med sektorkollegan Cedergrenska som aktivt satsar på just kluster för att uppnå synergieffekter.

Listan över möjliga förvärv är lång. Aprendere Skolor-chefen bedömer att runt 3 000 skolor kommer att se över sin ägarform de kommande åren, vilket skapar möjligheter för förvärv för bolaget.

Lönsamheten ligger runt 5 procent och har gjort så historiskt.

- Den går att försvara, säger Tunberg.

Aprendere Skolor tar in 20 miljoner kronor i samband med sin listningsemission och bolagschefen ser ett stort intresse för aktien.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER