Nyemission eller utköp är huvudscenarion för Fingerprint Cards under 2018 – Di

Fingerprint Cards nettokassa är nu nere på 348 miljoner kronor efter att ha toppat på 1,6 miljarder för 18 månader sedan. Det gör att balansräkningen kan bli aktuell för huvudrollen i börsdramat kring bolaget, skriver Di:s krönikör Richard Bråse efter att biometribolaget under morgonen presenterat sitt bokslut för 2017.

Annons

"När balansräkningen kandiderar för huvudrollen i ett börsdrama brukar det sluta med nyemission eller utköp. Det får stå som huvudscenarion i Fingerprint Cards 2018", skriver Di.

Det pekas bland annat på att första kvartalet i år troligen blir uruselt då det i grunden är ett säsongsmässigt svagt kvartal. I år förstärks det dessutom av att tillväxten på den kinesiska mobilmarknaden bromsat in och att volymerna nu faller.

Fingerprint Cards kassa kommer dessutom att påverkas av ytterligare betalningar på drygt 100 miljoner kronor för irisföretaget Delta ID som köptes upp under 2017.

Det forna stjärnskottet bjuder inte på mycket positivt i kursgrafen och nu spekuleras det alltså kring nyemission eller uppköp för bolaget.

Källhänvisning Di.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser