Bildkälla: Stockfoto

Odin Global ökade 7,69 procent i november - IMCD Group var fondens största innehav

Fonden Odin Global C steg 7,69 procent i november, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 8,44 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 4,55 procent och är därmed bättre än index som har ökat 1,79 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Positiva nyheter från vaccintillverkarna och hopp om normalisering av ekonomin ledde enligt fondens förvaltare till en stark utveckling av aktiekursen i företag som drabbats hårt av pandemin. Av fondens bolag gäller detta restaurangkonglomeratet MTY Food Group och kantinoperatören Compass Group.

Amazon kunde under månaden rapportera att de hittills har anställt 427 000 nya personer i år. Förvaltarna uppger att inget företag i världshistorien kan peka på liknande tillväxt i arbetskraften på så kort tid och att växande e-handel och användning av molnbaserade tjänster driver tillväxt för företaget.

Positivt bidrog Constellation Software, HEICO Corp och DCC. Tvärt om bidrog Halma, Thermo Fisher Scientific och Diploma mest negativt.

"Bolag som har klarat sig bra genom året återfinner vi bland de svagaste bidragsgivarna i november. Det gäller bland annat hälso- och sjukvårdsbolaget Thermo Fisher, som på många sätt har tjänat på pandemin".

Förvaltaren kommenterar på förvärvsfronten:

"Den holländska distributören av ingredienser och specialkemikalier IMCD tillkännagav två förvärv i november. Våra svenska företag Lifco och Indutrade tillkännagav också sina respektive förvärv. Gemensam nämnare för alla tre företagen är en stark balansräkning i kombination med bra kassaflöde".

Vid månadens slut var fondens största innehav IMCD Group, Constellation Software och HEICO Corp.
Odin Global C, %november, 2020
Fond MM, förändring i procent7,69
Index MM, förändring i procent8,44
Fond i år, förändring i procent4,55
Index i år, förändring i procent1,79
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER