Bildkälla: Stockfoto

Odin Norge C ökade 1,96 procent i april - avkastat 21,30 procent under 2021

Fonden Odin Norge C steg 1,96 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 1,50 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 21,30 procent och är därmed bättre än index som har ökat 17,30 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondens förvaltare Vigdis Almestad.

Under april gynnades fondens utveckling av innehaven i Tomra Systems, Schibsted och Atea. I den negativa vågskålen fanns Yara International, Mowi och Norsk Hydro.

Inledningsvis skriver Almestad att april var en bra månad för den norska marknaden och att avkastningen för fonden hittills i år ligger långt före den breda marknaden.

"Rapportsäsongen för det första kvartalet har inletts och resultatet för de bolag i portföljen som levererat siffror har varit genomgående goda. Vi fokuserar inte på om våra bolag levererar kvartalssiffror som är bättre eller svagare än konsensusestimaten. Vårt fokus ligger på om vi kan hitta tecken på att företagens kvalitet och tillväxt utvecklas annorlunda än önskat – och hittills har rapporterade siffror bekräftat vår positiva syn på våra innehav", kommenterar Almestad.

Fondens enskilt största innehav vid månadsskiftet var Borregaard med en portföljvikt på 6,95 procent. Även Yara International och Kongsberg Gruppen utgjorde betydande delar av portföljen med 5,92 respektive 5,25 procent.

Sektorfördelningen var relativt jämn då finans var den bransch med mest allokerat kapital med en portföljvikt på 19,32 procent.

Odin Norge C, %april, 2021
Fond MM, förändring i procent1,96
Index MM, förändring i procent1,50
Fond i år, förändring i procent21,30
Index i år, förändring i procent17,30
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER