Bildkälla: Stockfoto

Odin Norge ökade 17,51 procent i november - Norsk Hydro bidrog mest positivt

Fonden Odin Norge C steg 17,51 procent i november, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 19,25 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 6,36 procent och är därmed bättre än index som har minskat 7,0 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Positiva vaccinnyheter har enligt fondens förvaltare skapat optimism på börserna, och förväntningar om att världen kommer att återgå till det normala snart. Det har resulterat i en rotation på börserna där årets coronaförlorare blev denna månadens vinnare. Cyklisk industri, råvaror, turism och banker har gjort bra ifrån sig i november.

Bland månadens positiva bidragsgivare finner man Norsk Hydro, Subsea 7 och DNB. Tvärt om bidrog XXL, Schibsted och Schibsted B mest negativt.

November är resultatsäsong för tredje kvartalet.

"Den övergripande bilden av resultatet för tredje kvartalet är att intäkterna har kommit in under förväntningarna, medan rörelseresultat och resultat har överträffat förväntningarna. Bättre resultat än väntat beror främst på lägre kostnader". Detta uppger förvaltaren.
Borregaard, Yara International och Telenor var vid månadens slut fondens största innehav.
Odin Norge C, %november, 2020
Fond MM, förändring i procent17,51
Index MM, förändring i procent19,25
Fond i år, förändring i procent-6,36
Index i år, förändring i procent-7,0
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER