Bildkälla: Stockfoto

Odin Small Cap minskade 4,06 procent i september - tagit in CTEK och Cary Group i portföljen

Fonden Odin Small Cap minskade 4,06 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 8,31 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 34,75 procent och är därmed bättre än index som har ökat 21,00 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Jonathan Schönbäck och Hans Christian Bratterud.

Under september har förvaltarna valt att investera i två nykomlingar på börsen, CTEK och Cary Group. Förvaltarna uppger att det är mycket glada och stolta över de nya innehaven samt att man planerar att vara långsiktiga ägare.

September var en svagare börsmånad där Eolus Vind och Wihlborgs var de innehav som gick föll mest i portföljen med nedgångar om 20 respektive 17 procent.

Bland de positiva bidragsgivarna fanns OEM som hade en positiv utveckling efter att företaget nu fått sin första analytikertäckning.

Även Sectras aktie steg efter man rapporterat både bra tillväxttal och marginaler. Förvaltarna ser fortsatt mycket goda förutsättningar för bolaget att växa sina marknadsandelar globalt, inte minst i USA.

Största innehaven i fondens portfölj vid månadens slut var Sdiptech med 6,75 procent, CTEK med 5,17 procent, följt av NCAB Group med 5,03 procent.

Odin Small Cap, %september, 2021
Fond MM, förändring i procent-4,06
Index MM, förändring i procent-8,31
Fond i år, förändring i procent34,75
Index i år, förändring i procent21,00
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER