Bildkälla: Stockfoto

Odin Small Cap ökade 7,18 procent i februari - investerat i Admicom

Fonden Odin Small Cap steg 7,18 procent i februari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 3,50 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 4,41 procent och är därmed bättre än index som har ökat 2,11 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Jonathan Schönbäck och Hans Christian Bratterud.

"Efter en svagare inledning på året så vände fonden upp ordentligt under februari då fokus återigen låg på bolagens rapportering. Rapportperioden som vi nu gått igenom visar överlag på en fortsatt bra utveckling för våra innehav. Försäljningen har varit som förväntat medan bolagens åtgärder resulterat i bättre vinster än förväntat. Det är den främsta anledningen till att fonden överavkastade jämfört med marknaden i februari", skriver förvaltarna inledningsvis.

Fondens främsta bidragsgivare under månaden var Mips, Troax Group och Lime Technologies. På den negativa sidan fanns Fjordkraft, Eolus Vind och Vaisala Corporation.

Vidare skriver förvaltarna att handeln i Nimbus påbörjades i början av februari och utvecklades starkt utifrån introduktionskursen. För att inte överstiga 35 innehav i portföljen så har fonden sålt Duni och Loomis.

Under månaden valde förvaltarna att ta in Admicom som tillhandahåller en välutvecklad molnbaserad mjukvara för att öka effektiviteten hos kunder.

De största innehavet inför mars var Sdiptech med en portföljvikt på 6,68 procent. Även Ncab och ÅF utgjorde relativt stora delar av portföljen med 5,60 och 5,53 procent.

De två sektorer med störst exponering var industrivaror och tjänster samt informationsteknik där 42,42 respektive 24,70 procent av kapitalet var allokerat.

Odin Small Cap, %februari, 2021
Fond MM, förändring i procent7,18
Index MM, förändring i procent3,50
Fond i år, förändring i procent4,41
Index i år, förändring i procent2,11
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER