Bildkälla: Stockfoto

Odin Small Cap passerar två miljarder förvaltat kapital

Odin Small Cap har under de knappa nio månaderna fonden existerat uppnått två miljarder i förvaltat kapital. Fonden startade 28 januari i år.

– Det är i kriser som vår aktiva förvaltning, och vår ODIN-modell, kommer till sin rätt. Vi slår index för att vi kan välja och vraka bland alla börsens mindre bolag och sätta ihop en portfölj av verklig kvalitet. Vi tittar inte på månad för månad, utan över längre tidsperioder. Det blir en bra avkastning för att vi aktivt väljer och aktivt väljer bort aktier utifrån vår beprövade investeringsmodell, säger Jonathan Schönbäck, ansvarig förvaltare av ODIN Small Cap.

Carolina Elvind, Jonathan Schönbäck och Hans Christian Bratterud förvaltar fonden.

– Vi är övertygade om att detsamma kommer att ske framöver och har således en fortsatt stor tilltro till våra välskötta innehav i fonden. Som aktiv aktieförvaltare kan man beakta all information, även företagskultur och karismatiska företagsledare, vilket ger analysarbetet flera nya spännande dimensioner. Man har också möjlighet att jobba väldigt nära bolagen man investerar i som ofta drivs av företagsledare i världsklass, och följa dem på deras resa under många år. Kvalitén på våra beslut mäts genom den avkastning vi lyckas leverera till våra kunder över tid, vilket ger ett tydligt tävlingsmoment som jag älskar, säger förvaltare Hans Christian Bratterud.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER