Bildkälla: Stockfoto

Omnicar kommer nå målet för 2018, prioriterar tillväxt framför lönsamhet – vd

Omnicar kommer nå målet för 2018, prioriterar tillväxt framför lönsamhet – vd

Mjukvarubolaget Omnicar fokuserar nu på att ta kunder och växa intäkterna framför att tjäna pengar. Det säger bolagets vd Claus T Hansen under en presentation vid Sedermeradagen på tisdagen.

Målet är att addera 1 000 nya bilhandlare som serviceavtalskunder i Danmark under 2018. I slutet av april sade sig bolaget addera 60 ny bilhandlare till sin plattform varje månad, en siffra som väntades öka till 100 per månad i juni och framöver.

I bokslutsrapporten sade sig bolaget vara "väldigt övertygade" att målet för 2018 kommer att uppnås. Omnicar-chefen säger på tisdagen att målet "absolut kommer att uppnås, det är inget snack om saken". För nästa år ska 4-5 000 nya bilhandlare adderas.

Fokus framöver är tillväxt framför lönsamhet.

"Jag kan lova er att vi inte kommer tjäna några pengar under de närmsta par åren", säger vd:n, som tillägger att Omnicar ska "skaffa massor av kunder medan vi har momentum och sedan göra pengar".

På en fråga om ytterligare kapital kommer behöva tas in svarar han:

"Ja vi kommer absolut behöva resa mer kapital eftersom vi har stora ambitioner". Vd:n nämner utvecklingen av portalen för servicekontrakt riktad mot konsumenter som en av skälen, men vill inte svara på när ytterligare kapital kommer behövas.

Vidare uppger Claus T Hansen att marknaden i Europa för bolagets verksamhet uppskattas till 50 miljarder kronor. Därför spelar det också mindre roll vilket land som Omnicar går in i härnäst, då trenden är densamma över hela regionen.

Framöver behöver ytterligare personal rekryteras, både för utveckling och lokal personal på nya marknader. Hittills har Omnicar endast haft en anställd som arbetat med försäljning, men från och med juni kommer försäljningsorganisationen bestå av fem personer.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER