Bildkälla: Stockfoto

Orgo Tech tecknar avsiktsavtal om förvärv av bolag som omsätter 3,4 miljoner kronor

Orgo Tech tecknar avsiktsavtal om förvärv av bolag som omsätter 3,4 miljoner kronor

Teknikbolaget Orgo Tech har tecknat ett avsiktsavtal om ett potentiellt inkråmsförvärv. Arbetet med due diligence påbörjas omgående. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget vars inkråm nu är aktuellt för förvärv har utvecklat en mjukvara riktat till e-handelsaktörer aktiva på en av världens ledande e-handelsplattformar. Affärsmodellen är SaaS-baserad och har en hög andel av återkommande månatlig omsättning. Bolaget har idag 130 till 140 kunder och en omsättning på rullande tolv månader på 3,4 miljoner kronor som historiskt har genererat goda vinstmarginaler omkring 50 procent och är kassaflödespositivt.

"Vid ett potentiellt förvärv ser vi synergieffekter på den totala kostnadsbasen samt potentiella omsättningssynergier i form av ökad försäljning av Orgo Techs nuvarande produkter och tjänster", skriver bolaget.

Köpeskillingen rör sig omkring 7,5 miljoner kronor och mer information kommer att kommuniceras längre fram i förhandlingen. Går förhandlingarna i lås bedöms förvärvet genomföras i tredje kvartalet.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER