Bildkälla: Stockfoto

Parans styrelseordförane Gunnar Mårtensson har avlidit, Leif Brandel tar över som ny ordförande

Teknikbolaget Parans Solar Lightings styrelseordförande Gunnar Mårtensson har avlidit. Han var styrelseordförande i bolaget sedan 2018 och fullt aktiv fram till sin död. Styrelsen har vid ett extrainsatt konstituerande styrelsemöte på söndagen utsett styrelseledamoten Leif Brandel till ny ordförande, samt planerar att kalla till extra stämma för val av ny styrelse. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det är med stor sorg som vi har mottagit beskedet om vår vän och Parans styrelseordförande Gunnar Mårtenssons bortgång. Han lämnar ett stort tomrum efter sig och våra tankar går nu först och främst till hans familj. Gunnar Mårtensson trodde starkt på Parans och bolagets framtidsutsikter, inte minst genom den pågående etableringen i Kina, och han drev styrelsearbetet med stort engagemang in i det sista", kommenterar Parans nyutnämnde styrelseordförande Leif Brandel.

Styrelsen avser att kalla till en extra bolagsstämma för val av ny styrelse, som då även kommer att reflektera den nya ägarbilden med Parans kinesiska partner QPT som idag är bolagets största ägare.

"Familjen Mårtensson har en stark tilltro till Parans framtid och har för avsikt att behålla Gunnar Mårtenssons aktiepost. Gunnar Mårtensson blev 76 år gammal", skriver Parans.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER