Bildkälla: Stockfoto

Penser ser omvärderingsmöjligheter i Bergman & Beving - sätter motiverat värde på 141-143 kronor

Penser Access tror på en omvärdering av teknikhandelsbolaget Bergman & Beving om bolaget kan lyckas sin M&A-acceleration för att likna mer en serieförvärvare. Det framgår av en uppdragsanalys.

Det motiverade värdet sätts på 141-143 kronor exklusive förvärv, medan uppsidan är 176 kronor inräknat för förvärv. Aktien handlas i skrivande stund på 108,40 kronor.

“Efter att ha fokuserat på att vända resultatet under ett par år bytte man ledning och även om förvärv alltid har varit en central del är det nu dags att accelerera förvärvsresan. Målet är att fördubbla vinsten till 2025/26 och för att nå dit så tror vi att mellan hälften och två tredjedelar av tillväxten behöver komma från förvärv. Skulle man exekvera på detta kommer profilen bli likartad de serieförvärvare där bolaget har sina rötter och vi tror att detta skulle leda till en omvärdering av bolaget”, skriver Penser.

Enligt analyshuset väntas den accelererande förvärvsresan även utmynna i högre marginaler. Prognosen för 2025/26 är 8,1 procent exklusive förvärv, och 8,5 procent inklusive förvärv. Marginalen blev 7,2 procent under 2021/22.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER