Bildkälla: Stockfoto

Penser ser positivt på att Transtema fortsätter exekvera på sin strategi

Erik Penser ger i dag en kommentar till morgonens nyhet från it-infrastrukturbolaget Transtema. Dess dotterbolagNorth Projects har ingått treårigt ramavtal med Xpeng European Holding, som är den kinesiska elbilstillverkaren europeiska del.

Transtema har som en del av sin färdplan till 2025 ambition att bli Sveriges största oberoende företag inom underhåll av laddinfra. Enligt intresseorganisationen Powercircle finns det ett behov av 100 000-150 000 publika laddare 2030, vilket kan jämföras med dagens cirka 16 000.

"För att kunna ta del av denna tillväxt förvärvade Transtema North Projects i juli 2022 och avtalet är ett viktigt nästa steg", skriver Erik Penser.

Vidare skriver Penser att Transtema är en förbisedd aktie.

"Service och eftermarknad står för en stor andel av försäljningen och vi ser därmed Transtema som ett relativt stabilt bolag. Dessutom ser vi en enorm tillväxtpotential. Expansionen sker i tre vertikaler – närliggande produktområden, nya kunder och geografiskt. Vi gillar att bolaget ”gräver där de står”. Laddinfra är ett av områdena som bolaget har identifierat som en marknad de skulle kunna ta en betydande del av och vi ser det som positivt att de fortsätter exekvera på sin strategi."

Penser har ett motiverat värde på 41-43 kronor för Transtema.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER