Bildkälla: Stockfoto

Pfizer räknar med att 24 procent av USA:s befolkning vaccineras mot covid-19 under året

Läkemedelsjätten Pfizer räknar med att 24 procent av USA:s befolkning kommer att vaccineras mot covid-19 i år, enligt finanschefen David Denton som talade vid ett event i New York under måndagen. Det motsvarar cirka 82 miljoner människor, rapporterar Reuters.

Under förra årets återvaccinationskampanj, när de flesta amerikanerna antingen redan hade haft covid eller blivit tidigare vaccinerade, fick bara cirka 56,5 miljoner personer uppdaterade tilläggssprutor, enligt federala data.

Pfizer har sagt att bolaget kommer att lansera ett kostnadsbesparingsprogram om dess covid-19-vaccin och antivirala behandling fortsätter underprestera förväntningarna de kommande månaderna på grund av sjunkande efterfrågan. Vid konferensen sade Denton att Pfizer kommer att ge mer information om sina åtgärder för kostnadsbesparingar under andra halvåret.

"Vi vill se till att vi investerar på rätt sätt baserat på vår FoU-pipeline och de investeringar som vi gör och vad vi satsat ... är i linje med företagets intäktsutveckling på lång sikt", sade Denton.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER