Bildkälla: Stockfoto

Pierce Group vinstvarnar för det tredje kvartalet - ökade fraktkostnader från Asien

E-handelsbolaget Pierces resultat i de tredje kvartalet blev betydligt lägre än under samma period föregående år, till följd av ökade fraktkostnader och minskad total efterfrågan. Det framgår av en finansiell uppdatering.

Omsättningen uppgår preliminärt till 361 miljoner kronor, en ökning med 10 procent mot samma kvartal föregående år.

Rörelseresultatet beräknas uppgå till 3 miljoner kronor, jämfört med 12 miljoner kronor i motsvarande period i fjol. Det minskade resultatet förklaras främst av att fraktkostnaderna från Asien ökat med 9 miljoner kronor.

Vidare bedömer Pierce att den totala efterfrågan varit lägre än under motsvarande kvartal förra året, delvis till följd av lättade pandemirestriktioner i Europa, som reducerat onlineshoppingen.

"Det är positivt att återse försäljningstillväxt under tredje kvartalet. Dock är vi fortsatt påverkade av flera utmanande omvärldsfaktorer kopplade till pandemin, vilket haft en negativ effekt på både försäljning och rörelseresultat. Den största resultatpåverkan kommer från de numera väldokumenterade höga kostnaderna för containerfrakter från Asien. Arbete pågår med att i möjligaste mån kompensera för dessa ökade kostnader, bland annat genom justeringar av prissättningen mot kund", kommenterar vd Henrik Zadig.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER