Bildkälla: Stockfoto

Placera är fortsatt positiva till Nobia efter kvartalsrapporten

Köksbolaget Nobia föll 12,4 procent på börsen efter att ha rapporterat ett rörelseresultat i linje med förväntningarna i förrgår. I en uppdaterad analys är Placera positiva till aktien och bedömer att den som utnyttjar oron för ett köp sannolikt gör en bra affär på ett halvår till ett år framåt.

Nobias aktie föll främst till följd av oron över högre priser på insatsvaror, men Placera anser att reaktionen var lite väl kraftig.

"En väl kraftig reaktion i våra ögon, även om osäkerheten kring andra halvårets lönsamhet tveklöst har ökat. De högre priserna på komponenter och material som behövs för att bygga ett kök kommer att ha en hämmande effekt på tredje och fjärde kvartalets marginaler men ska man lita på Nobias egen bedömning så kommer bolaget att med 3-4 månaders fördröjning kunna kompensera med egna prishöjningar", skriver Placera.

Från och med första halvåret nästa år kan de negativa effekterna och oron över högre priser på insatsvaror vara över och därmed är Placera fortsatt positiva till Nobia och ser det som en sannolik bra affär att köpa aktien på 6 till 12 månaders sikt.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER