Bildkälla: Stockfoto

Placera: Nibe fortsätter imponera, köpråd för långsiktiga investerare

Värme- och energieffektiviseraren Nibe fortsätter att uppvisa en starkt organisk tillväxt. Den senaste rapporten överraskade marknaden med råge. Aktien är rekorddyr men den underliggande strukturella tillväxten är starkare än någonsin. Det skriver Placera i en analys på tisdagen.

Värderingen är hög, på 2022 års vinst landar p/e-talet på höga 55. Den faller till 44 på årets vinst och till 38 för 2024 års analytikerestimat.

"Med en väl uppumpad värdering finns det inte mycket utrymme för misstag. Men historien visar på att köpa Nibe dyrt har varit mycket bättre än att inte äga det alls", skriver Placera.

Den kompetenta ledningen i Markaryd styr ett av Sveriges mest välskötta bolag. Och lyckas man återigen dubbla omsättningen från dagens 40 miljarder kronor till 80 miljarder under de kommande fem åren, lär börskursen fortsätta norrut, bedömer Placera.

Nibe uppnådde i bokslutet för 2022 det förra målet att fördubbla omsättningen från 20 till 40 miljarder kronor i förtid. Med den omfattande energiomställningen i ryggen tror Placera att det nya omsättningsmålet nås inom fem år.

"För den långsiktige investeraren med en investeringshorisont på minst fem år känns Nibe som ett spännande val för den som vill ha exponering mot den globala energiomställningen och vi ger köprekommendation. För den mer spekulativa och kortsiktiga investeraren kan det vara läge att ta ner positionen om den blivit för stor i portföljen", skriver Placera i sin slutsats.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER