Bildkälla: Stockfoto

Powercell går med i europeiskt utvecklingsprojekt - även BMW deltar

Bränslecellbolaget Powercell har gått med i det samordnade europeiska utvecklingsprojektet Camelot, som syftar till att ta fram framtidens material för bränsleceller. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bland de övriga deltagarna återfinns forskningsinstitut och industriföretag, däribland BMW.

Mer specifikt syftar projektet till att ta fram MEA (membrane electrode assemblies), en central komponent i en bränslecell och avgörande för bränslecellens livslängd, kraftproduktion och effektivitet.

"Den här typen av samverkan är mycket viktig för vår långsiktiga teknikutveckling eftersom den utmanar och driver på och därmed genererar ökad förståelse och ökad kompetens inom applicerbar teknologiutveckling. Efterfrågan på vätgaselektriska lösningar ökar inom allt fler tillämpningsområden och det ställer ökade krav på bränslecellernas prestanda och förmåga att kunna optimeras för specifika applikationsområden och segment. Genom att delta i den här typen av projekt kan vi säkerställa ledande teknologi och en konkurrenskraftig produktportfölj så att vi även i framtiden kan skapa värde för våra kunder", säger Richard Berkling, vd för Powercell Sweden.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER