Bildkälla: Stockfoto

Primark börjar öppna upp igen – alla butiker i Storbritannien drar igång 15 juni

Primark börjar öppna upp igen – alla butiker i Storbritannien drar igång 15 juni

Lågpriskedjan Primark, som är en konkurrent till H&M, ska återöppna alla sina butiker i Storbritannien från och med 15 juni. Det framgår av en lägesuppdatering på måndagen.

Det innebär att bolaget går från att i nuläget ha 112 butiker öppna till att ha totalt 281 butiker öppna. Andelen öppen säljyta ökar som en följd av detta till 79 procent från 34 procent av den totala kapaciteten.

Primark kommer fram tills den 15 juni också att ha öppnat tre butiker planerade initialt för tredje kvartalet. Två är redan öppnade i Mons (Belgien) och Berlin, med en tredje planerad i Manchester den 15 juni.

Vidare uppger bolaget att det från och med idag återöppnar sex butiker i Portugal, 10 i Spanien fram till den 4 juni och 6 butiker i Frankrike fram tills 5 juni.

För butikerna i Nordirland, Wales och Skottland inväntar bolaget guidning från myndigheterna. Förväntningarna är dock att även dessa ska dra igång igen vid slutet av juni. Under samma tidsperiod väntas Primark också öppna åtta butiker i USA, samt ytterligare fyra i Portugal och 12 i Spanien.

Länkar och källor:

www.londonstockexchange.com

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER