Bildkälla: Stockfoto

Primark rapporterar lägre omsättning, väntas leverera bättre resultat nästa räkenskapsår

H&M-konkurrenten Primark minskade sina intäkter med 5 procent 5 593 miljoner pund (5 895) under senaste verksamhetsåret som avslutades den 18 september (inräknat för en 53:e vecka).

Försäljningen påverkades av coronarestriktioner.

”Detta år blev en tredjedel av våra tillgängliga handelsdagar förlorade som ett resultat av butiksstängningar på grund av hälsoåtgärder i våra stora marknader för att kontrollera covid-19-spridningen”, står det i en kommentar.

Det justerade rörelseresultatet efter återbetalning för permitteringsstöd uppgick till 321 miljoner pund (362), och samma resultat före återbetalning för permitteringsstöd var 415 miljoner pund (362), en ökning på 15 procent. Det var en stor skillnad mellan första och andra halvåret 2021 sett till marginalutvecklingen. Under första halvan uppgick den justerade rörelsemarginalen till 1,9 procent och under andra halvan 10,6 procent. Rörelsemarginalen blev 7,4 procent för helåret.

Primark väntas leverera ett både förbättrat resultat och marginal under nästa verksamhetsår, uppger George Weston, vd för moderbolaget Associated British Foods, i en kommentar.

Associated British Foods hade en omsättning på 13 884 miljoner pund och ett justerat rörelseresultat på 1 011 miljoner pund under räkenskapsåret.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER