Bildkälla: OBJM / Shutterstock.com

Priset på skogfastigheter i Sverige ökade 6,5 procent under 2020

Priset på skogsfastigheter i Sverige ökade med 6,5 procent under 2020, jämfört med året innan. Det visar ny statistik från den oberoende fastighetsrådgivaren Svefa.

Som mest ökade priserna i Skåne med 8,2 procent medan Halland har haft den största prisökningen sett ur ett tre års perspektiv. Där har priserna ökat med 10 procent sedan 2018.

”2020 varit ett år där vi haft flera uppmärksammade stora skogsaffärer där större skogsinnehav sålts till riktigt höga priser. Coronapandemin har inneburit en lågräntemiljö och börsoron har drivit stora placerare att investera i större skogsobjekt. Parallellt med detta har de stora skogsbolagen fortsatt att uppvärdera sina skogsinnehav. Även marknaden för mindre skogsfastigheterna har påverkats positivt då coronarestriktionerna innebar en ökad efterfrågan från ”hemestrande” privatpersoner” säger Paul Nord, affärsområdeschef Svefa Skog och Lantbruk.

Priserna på skogsfastigheter har dock inte varit stigande på alla håll runt om i Sverige. På Gotland är de oförändrade både sett till ett respektive tre år tillbaka.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER