Bildkälla: Stockfoto

Qlosr tar sikte även på den offentliga sektorn

Teknikbolaget Qlosr Group har haft en händelserik period sedan det omvända förvärvet av Archelon i somras. Sedan dess har bolaget genomfört tre förvärv och gjort en signifikant upprevidering av sina finansiella mål. I en intervju med Finwire kommenterade Qlosrs vd Jonas Norberg förvärvet av Bmore IT och utsikterna för Qlosr.

Qlosr-chefen inleder med att kort förklara bolagets verksamhet.

"Qlosr är ett snabbväxande IT-bolag som har vuxit med cirka 30 procent per år sedan 2017. Det som gör att vi sticker ut och förklarar vår tillväxt är att vi paketerar samtliga IT-tjänster ett företag behöver i en standardiserad prenumeration. Detta har vi gjort mot två tydliga målgrupper, SME [små och medelstora företag] och friskolor", säger Norberg och fortsätter.

"Marknadsdrivaren bakom det här är att färre och färre SME-kunder väljer att ha en IT-avdelning. Men det har tidigare varit svårt för dem att outsourca, vilket vi nu underlättar. Ta snabbväxande Doktor24 till exempel, som är en kund till oss. För dem så handlar det om att läkaren ska ha tillgång till en IT-arbetsplats och sen ska det bara funka."

Bolaget har nyligen förvärvat Bmore IT, som ska bredda den redan stora adresserbara marknaden.

"Bmore är väldigt duktiga på offentlig sektor och jobbar med offentliga upphandlingar, så syftet med det förvärvet är att vi ska kunna komma åt de avtal som Bmore har idag, för att kunna sälja våra paketerade tjänster även till den offentliga sektorn."

Vad gäller det senaste avtalet med Adda Inköpscentral, som beräknas addera Qlosr 160 miljoner kronor i omsättning under en fyraårsperiod, ser Norberg en stor förändring i att man för första gången nu lagt in IT-arbetsplats som en tjänst, vilket inte fanns tidigare. Vidare förklarar han att det finns ett antal sådana större nationella avtal, likt det med Adda, som man vill vara med på och att "det här avtalet är en bra början."

På frågan om han ser att detta är en trend svarar Norberg.

"Ja, det är en supertrend på SME-marknaden, just kopplat till att IT-tjänster blir enklare vilket gör att företag inte behöver ha en lika stor central IT-funktion."

Efter det omvända förvärvet med Archelon uppdaterade man sina finansiella mål till att omsätta 350 miljoner kronor 2024 och ha en rörelsemarginal om 10 procent samt att prenumerationsbaserade intäkter skulle ha en 55-procentig bruttomarginal.

"Sedan det omvända förvärvet har vi gjort tre förvärv, som gör att vi landar på en omsättning på 375 miljoner kronor redan 2022. Nu har vi höjt dessa mål till att omsätta 1 miljard 2024 och ha en rörelsemarginal om 10-12 procent. Det bottnar i att den första tiden har gått bra och att vi ser att möjligheterna att fortsätta den strategi som vi hade hoppats på skulle fungera verkligen fungerar."
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER