Bildkälla: Stockfoto

Quiapeg Pharmaceuticals: Potentiellt uppköpsobjekt - Analysguiden

QuiaPEG påbörjar breddning av forskningsportföljen

QuiaPEGs huvudsakliga fokus ligger på QPG-1029 mot typ 2-diabetes med potential att nå USD 1 miljard i årlig försäljning. Samtidigt utvärderar man andra läkemedelskandidater som kan vara lämpliga att applicera bolagets unika teknikplattform Uni-Qleaver på. Nyheter kring breddning av bolagets projektportfölj kan vara viktiga triggers för aktien som synliggör värden i bolagets unika teknikportfölj. Likaså de möjligheter som finns till licensavtal i främst Kina kring både QPG- 1029 och Uni-Qleaver.

Första intäkten från plattformen Uni-Qleaver bokad

Med sin teknikplattform Uni-Qleaver utvecklar QuiaPEG förbättrade och patenterade versioner av beprövade läkemedel. QPG-1029 mot diabetes är det modellprojekt bolaget driver för att demonstrera tekniken med frisättningsbar pegylering. Man har sedan för avsikt att bredda sin pipeline och kommer i närtid att offentliggöra ytterligare läkemedelskandidater som är under utveckling. Under slutet av sommaren levererades första sändningen av teknikplattformen Uni- Qleaver till kinesiska SNBio. De betalade SEK 1,9 miljoner i utbyte mot att under en begränsad tid få utvärdera en egentillverkad läkemedelssubstans tillsammans med Uni-Qleaver. För QuiaPEG kan licensaffärer på teknikplattformen komma att bli en betydande del av verksamheten framöver. Detta då det i läkemedelsbranschen finns ett stort intresse för en plattform som kan öka halveringstiden för olika substanser. Pegylering är en väldokumenterad teknik, men att QuiaPEG har utvecklat en frisättningsbar metod är unikt.

QPG-1029 mot kliniska prövningar enligt plan

Bolaget uppger att man inte drabbats utvecklingsmässigt av Covid- 19-pandemin. Modellprojektet QPG-1029 är en förbättrad formulering av liraglutid som säljs av Novo Nordisk under varumärket Victoza för SEK 39 miljarder per år. Långsiktigt ska QPG- 1029 utlicensieras och man ser naturligtvis några av de stora aktörerna inom diabetesområdet som möjliga partners.

Vi höjer vår riktkurs till 5,30 kr för QuiaPEG

Vi ser stor uppsida i QuiaPEGs aktie vid framgångsrik utveckling av QPG-1029 och teknikplattformen Uni-Qleaver. Dessutom kan bolaget vara ett intressant uppköpsobjekt för ett större läkemedelsbolag. Då QPG-1029 rör sig framåt i utvecklingen höjer vi vår riktkurs till 5,30 kr.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER