Bildkälla: Stockfoto

Readly ligger väl till i förhållande till medel- och långsiktiga finansiella mål - vd

Det digitala magasinbolaget Readly ligger bra till i förhållande till medel- och långsiktiga mål. Detta med med hänvisning till en acceleration av intäktstillväxten, ökade bruttomarginaler och adderade prenumeranter. Det säger vd:n Maria Hedengren i en intervju med Finwire.

Vid en fråga om risken för uppsägningar av förlagsavtal säger Hedengren att i och med att bolaget har över 800 förlag i över 11 länder så är inte Readly sårbara för enskilda förlag. Det tillhör vardagen att föra en löpande dialog med förlagen.

Historiskt sett i vissa fall där förlag temporärt avbrutit samarbeten så har de även kommit tillbaka vid ett senare tidfälle.

Angående nya vertikaler som exempelvis e-böcker svarar företagsledaren att fastän det inte är aktuellt just nu så ska man aldrig säga aldrig. Readly satsar just nu på att vara en "pure-play" aktör som ska vara världsbäst på digitala magasin.

Vid en fråga om hur Readly ska konkurrera om konsumenters skärmtid menar Hedengren att det finns makroekonomiska trender som gör att bolaget ligger väl i tiden. Det finns exempelvis en ökad oro för desinformation, och att magasin är den form av nyhetskaraktär som har högst förtroende bland konsumenter.

Många konsumenter känner idag ett behov av att använda sin skärmtid på ett mer kvalitativt sätt, och Readly vill tydliggöra vilken typ av alternativ de är. Bolaget har även märkt av ett ökat intresse från yngre för magasininnehåll.

Gällande en potentiell återgång till mer normala omständigheter i och med nyheter om ett coronavaccin förmedlas det att bolaget haft en bra tillväxt både under och innan pandemin, och att framtiden är digital oavsett corona eller ej.

Bolaget redovisade idag siffrorna för det tredje kvartalet där det bland annat framgick att prenumeranter ökat med 29,7 procent kontra fjolåret medan omsättningen stigit med 34,9 procent.

Readly handlas idag ned cirka 0,6 procent på en röd börs.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER