Bildkälla: Stockfoto

Renault kommer diskutera nytt elbilsföretag med Nissan och Mitsubishi

Franska biltillverkaren Renault kommer inleda samtal om ett nytt elbilsföretag med sina allianspartners Nissan och Mitsubishi. Det säger företagets vd Luca de Meo till Nikkei Asia.

Det var under den franske toppchefens resa till Tokyo som han svarade på frågan om ett eventuellt samarbete.

- Naturligtvis är vi mycket öppna och kommer att diskutera dessa saker. I framtiden kommer vi att ha många projekt tillsammans, uppges Luca de Meo ha sagt till Nikkei.

I februari meddelade Renault att de övervägde en avknoppning av sin elbilsverksamhet. Nikkei erfar att Renault kommer föreslå för Nissan och Mitsubishi att investera i det nya företaget.

Det krävs stora investeringar för att starta en elbilsverksamhet. Renault uppges vilja börsnotera företaget, vilket kan samla ihop framtida kapital.

Renault, Nissan och Mitsubishi planerar att dela på cirka 70 procent av viktiga komponenter för elbilar under de kommande åren, bland annat motorer och batterier. Alliansen ska lansera 35 elbilsmodeller fram till 2030 och spendera sammanlagt 23 miljarder euro fram till 2026 på utvecklandet av elfordon.

Både Nissan och Mitsubishi har erfarenhet när det gäller elbilsproduktion. Mitsubishi inledde produktion av elbilar 2009, och Nissan 2010.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER