Bildkälla: Stockfoto

S-ledamoten Jamal El-Haj lämnar partiet - sitter kvar som politisk vilde i Riksdagen

Den socialdemokratiske riksdagsledamoten Jamal El-Haj meddelar att han nu lämnar partiet och att han stannar kvar på sin riksdagsplats som politisk vilde. Det skriver Aftonbladet som tagit del av ett brev som skickats till partiet.

Under fredagen förra veckan ombads han av S i Skåne att lämna sin riksdagsplats för att partiet saknade förtroende för honom.

"I striden mellan sanning och lögn finns en kritisk punkt när lögnen är som störst och sanningen når sin yttersta prövning. Med dessa ord vill jag informera om att jag lämnar Socialdemokraterna. Jag kommer att behålla min plats i riksdagen. Det vore inte rätt gentemot våra väljare och gentemot den svenska demokratin att lämna mitt uppdrag", skriver Jamal El-Haj i brevet enligt Aftonbladet.

Jamal El-Haj har fått kritik under hösten för att han under våren 2023 deltagit i europeiska palestinska konferensen i Malmö trots att han avråtts från att göra det av partiet.

Han har anklagats för att ha kopplingar till Hamas och det har krävts att han skulle fördöma den terrorstämplade gruppen vid flertalet tillfällen. Senare, i januari i år, fördömde han till sist Hamas.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER