Bildkälla: Stockfoto

Safello stärker upp ledningen med tre personer inför noteringen

Kryptobolaget Safello stärker upp ledningen med tre personer, enligt ett pressmeddelande. Andreas Kennemar blir operativ chef, Karl Garberg går in som marknadschef och Michal Gromek blir Chief Compliance Officer.

- Med dessa nya utnämningar har Safello gjort sig redo för nästa tillväxtfas inom operations, compliance och marknadsföring. Andreas har varit en pionjär inom kryptoindustrin och tillför djup kunskap om banksektorn till företaget. Michal är en fintech-profil med erfarenhet av att bekämpa olaglig finansiell-aktivitet online, den typ av mentalitet vi värnar om på Safello och hjälper oss att vara steget före. Och Karls erfarenheter från ledande varumärken inom fintech-, proptech- och byråvärlden kommer att hjälpa Safello att utveckla varumärket vidare och nå massmarknaden framgent, säger Safellos medgrundare och vd Frank Schuil.

Andreas Kennemar beskrivs som en teknik- och kryptoveteran med över 25 års erfarenhet inom finansbranschen. Närmast kommer han från rollen som Technology Evangelist på Swedbank och var tidigare Head of Blockchain på Handelsbanken. Han har tidigare även grundat och varit vd för bitcoinbrytarföretaget KnCminer, inklusive dotterbolaget XBTProvider.

Andreas tillträder som operativ chef den 1 juni. Nuvarande operativa chefen Michal Gromek tar istället över rollen som Compliance Officer.

Karl Garberg kommer in som Chief Marketing Officer den 19 april. Han har haft ledande roller inom Izettle och Toborrow.

Safello planerar en notering på Nasdaq First North Growth Market under andra kvartalet.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER