Bildkälla: Saltxtechnology.com

SaltX Technology och Alstrom-Munksjö inleder samarbete - SaltX upp på nyheten

SaltX Technology och Alstrom-Munksjö inleder samarbete - SaltX upp på nyheten

Energilagringsföretaget SaltX Technology, med notering på First North, har ingått ett avtal med Ahlstrom-Munksjö kring utveckling av storskalig produktion med materialet grafen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nära samarbetet inkluderar också ett licensavtal som innebär att när volymtillverkningen inleds, erhåller Ahlstrom-Munksjö en exklusiv licens att åt SaltX tillverka och leverera SaltX energilagringsmaterial.

”Vi känner till grafen sedan en tid och utvärderar nu gångbara metoder att integrera grafen i våra produkter inom till exempel isoleringspapper”, säger Anna Bergquist, affärsområdeschef för isoleringspapper på Ahlstrom-Munksjö.

Utvecklingsarbetet kommer nu att pågå i två år. Därefter siktar bolagen på att inleda storskalig tillverkning av papper bestruket med grafen och nanobehandlat salt.

Grafenpappret fungerar som bärare av SaltX patenterade Nano Coated Salt, och ökar värmeledningsförmågan i SaltX materialet med upp till fem gånger, uppges det. 

Aktiegraferna i närbild

SaltX-aktien handlas sedan sommarn i fjol i en större sammandragning i form av en kil/vimpel där en köpsignal strikt teknisk effektueras vid ett utbrott upp ovanför den fallande trendlinje - detta gärna på hög volym, med en stark stängningskurs samt att köpare också orkar bita sig kvar och acceptera högre. 

En negativ signal uppstår vid ett utbrott ner under "bottenlinjen" kring 24 kronor.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER