Bildkälla: Stockfoto

Saniona ett annat bolag idag efter renommerade investerare gått in - Redeye

Forskningsbolaget Saniona är ett annat bolag idag efter att mycket renommerade investerare gått in i bolaget i samband med den riktade nyemissionen. Det förmedlar Redeye i en uppdatering av en uppdragsanalys.

Redeye skriver att den riktade nyemissionen utgör en något kontroversiell transaktion, då det reflekterar i praktiken ett amerikanskt finansieringsupplägg på ett svenskt bioteknikbolag.

Således går det inte att förneka att det rör sig om en stor rabatt och utspädning för befintliga aktieägare.

Efter att ha talat med Sanionas ledning samt några av deltagarna i den riktade nyemissionen bedömer Redeye att de nya investerarna är enbart långsiktiga.

Vidare är det fundamentala caset i bolaget starkare idag jämfört med två dagar sedan. Den finansiella risken är avsevärt lägre, och Saniona anses ha validerats efter att renommerade specialistinvesterare gått in i bolaget.

Med anledning av förbättrad fundamenta väljer man att höja det motiverade värdet i basscenariot till 80 kronor per aktie (110) - justerat för utspädningen. Det markerar mer än en dubbling från dagens kurs. Bull och bear-scenariot ligger på 40 respektive 140 kronor.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER