Bildkälla: MAHATHIR MOHD YASIN / Shutterstock.com

Sänkt värdering för enhörningen Gousto - Sky News

Gousto, uppstickare inom leveranser av måltider, sänker värderingen i sin senaste finansieringsrunda. Det uppger källor för Sky News.

Gousto är en prenumerationstjänst för måltidspaket och backas av fitnessprofilen Joe Wicks och Softbanks Vision Fund 2. Bolaget har i sin senaste runda tagit in motsvarande 50 miljoner pund, till en sänkt värdering för att kunna klara av ett stökigt ekonomiskt klimat.

Bolaget har tidigare dragit in 100 miljoner dollar i aktiekapital. Detta skedde i januari för ett år sedan och följdes upp med en ny runda på 230 miljoner dollar, som gjorde det möjligt för befintliga investerare att minska sina innehav. Softbank som investerade till en betydande premie siktade på att Gousto skulle bli en enhörning, alltså ett företag som värderas till minst 1 miljard dollar i november 2020. Uppgifterna om en sänkt värdering betyder att SoftBank nu sannolikt kommer att ha en orealiserad förlust.
Hur stor rabatten var under den senaste finansieringsrundan är ännu inte känt,

Under räkenskapsåret 2020 fördubblades Goustos intäkter till 189 miljoner pund, en ökning från 83 miljoner pund under de föregående 12 månaderna.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER