Pareto konstaterar att H&M:s vägledning i rapporten mer eller mindre sätter spiken i kistan för målet om en rörelsemarginal på 10 procent för helåret.
“Även om vi har förståelse för marknadens besvikelse anser vi att kursfallet på 13 procent var en överreaktion, med tanke på att målet inte återspeglades i estimaten och att handelsuppdateringen i juni inte bör extrapoleras”, skriver Pareto.
Pareto sänker sina estimat för rörelseresultatet med 5 procent efter rapporten.
Handelsbanken upprepar sina korta och långa rekommendationer på köp respektive outperform, men sänker riktkursen på tre års sikt till 255 kronor (265).
Banken skriver att även marginalmålet är nu utom räckhåll, har man inte mist förtroendet för H&M som en investering på lång sikt.
“Tack vare ett attraktivare kunderbjudande och pågående butiksrenoveringar förväntar vi oss att H&M:s försäljningstrend kommer att fortsätta att förbättras framöver. Därtill ser vi ytterligare potential i leverantörskedjan till följd av att bolaget slår ihop och centraliserar design- och inköpsfunktionerna”, skriver Handelsbanken.
Ålandsbanken skriver i sin morgonkommentar att man är fortsatt positiv till H&M efter rapporten.
“För vår del är en rörelsemarginal på omkring 10 procent för 2023/2024 inte nödvändig för att se en attraktiv långsiktig kurspotential för H&M-aktien. Vi räknar med att bolaget når dit över tid”, skriver banken.
Andra analyshus som sänkt riktkursen är Danske Bank, UBS, DNB, Kepler Cheuvreux, BNP Paribas, Barclays och Goldman Sachs. Samtidigt fortsätter en överväldigande del av dessa analyshus att upprepa köp.