Bildkälla: Stockfoto

SAS lämnar in reviderad chapter 11-plan, offentliggör finansiella prognoser för 2023/24

Flygbolaget SAS uppdaterar kring sin chapter 11-process i USA samt släpper finansiella prognoser för räkenskapsåret 2023/24, enligt ett pressmeddelande.

SAS uppger att det ska lämna in idag en reviderad chapter 11-plan, samt ett relaterat disclosure statement till den amerikanska konkursdomstolen vid New Yorks södra distrikt i USA. Dokumenten kommer att bland annat innehålla viktiga milstolpar för chapter 11-processen och finansiella prognoser för det rekonstruerade SAS.

Det tilläggs att både chapter 11-planen och disclosure statement kan komma att revideras ytterligare, givet att de är föremål för domstolens godkännande.

Chapter 11-planen syftar som tidigare angivet till att genomföra en transaktion som innefattar en investering på 1,2 miljarder dollar i det rekonstruerade SAS.

I samband med att disclosure statement lämnas in, offentliggör SAS finansiella prognoser för det rekonstruerade SAS för räkenskapsåret 2023/24 (den "initiala prognosperioden")

Förväntningarna är att intäkterna överstiger 48 miljarder kronor, och att justerat ebit blir på mellan 0 till -1,0 miljarder kronor. Nettoskulden väntas uppgå till 36-39 miljarder kronor innan chapter 11-processens slutförande, och till 22-24 miljarder kronor efter dess slutförande.

"Förutsatt att chapter 11-planen genomförs på ett framgångsrikt sätt förväntar sig SAS förbättrade finansiella resultat efter den initiala prognosperioden i en onoterad miljö", skriver bolaget.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER