Bildkälla: Stockfoto

Saudiarabien ska satsa miljarder i gamingsektorn - tidigare investerat i Embracer

Saudiarabiens statligt finansierade spelkonglomerat The Savvy Gaming Group planerar investera omkring 38 miljarder dollar i gamingsektorn framöver, framgår det av ett pressmeddelande på torsdagen. Bolaget äger sedan tidigare en stor post i svenska Embracer efter en riktad nyemission i juni.

Vidare förklaras det att 13 miljarder av summan är öronmärkt för "förvärv och utveckling av ett ledande spelförlag för att bli en strategisk utvecklingspartner", utan att gå in på några specifika detaljer. Samtidigt är 18 miljarder dollar avsatta för minoritetsinvesteringar.

Savvy Gamings ambitioner beskrivs enligt nyhetssajten Axios vara både lokala och globala, innehållandes planer på att bygga upp e-sportorganisationer i Mellanöstern samt studios som gör spel för en global publik.

Saudiarabien har via sin förmögenhetsfond, Public Investment Fund, också byggt upp positioner i Activision Blizzard, Electronic Arts och Nintendo. Savvy förvärvade också ESL Gaming från svenska MTG i våras.

Satsningen från Saudiarabien har dock stött på hård kritik, där bedömare anser att tillvägagångsätten är ett sätt för landet att försöka förbättra sitt rykte när det gäller mänskliga rättigheter.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER