Bildkälla: Stockfoto

Sivers IMA tecknar 5G millimetervågsavtal med uppskattat värde på 480 miljoner kronor över tre år

Teknikföretaget Sivers IMA har ett tecknat ett kombinerat utvecklings- och leveransavtal med ett globalt högteknologibolag noterat på New York Stock Exchange. Parterna kommer gemensamt att erbjuda en 5G millimetervågslösning baserad på Sivers IMA:s kommande generations 5G mmvågsteknologi. Under de första tre åren av kommersiell implementering uppskattar Sivers IMA att det totala värdet av affären uppgår till cirka 480 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Avtalet sammanfaller strategiskt mycket väl med oss som ett flexibelt och lyhört bolag med hög spetskompetens. Detta långsiktiga avtal befäster vår position som en ledande 5G leverantör och är ett starkt bevis på att vår 5G millimetervågsteknologi är i världsklass, säger Anders Storm, vd för Sivers IMA.

Avtalet inkluderar utvecklingen av en 5G modul som kommer att ingå i en hemenhet en så kallad Customer Premises Equipment, produkt för trådlöst 5G bredband till hemmet eller företag. Produkten beräknas kommersiellt implementeras i stora volymer från och med 2023.

Det uppskattade värdet på cirka 480 miljoner kronor under de första tre åren från kommersiell implementering är baserat på prognostiserade volymer från kunden. I leveransavtalet ingår ingen förbindelse till en exakt förutbestämd leveransvolym.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER