Bildkälla: Stockfoto

Smart Eye får ytterligare design-wins för DMS - beräknad intäkt 150 miljoner kronor

Teknikbolaget Smart Eye meddelar att bolaget har valts ut för att leverera sin Driver Monitoring System-mjukvara (DMS) till ytterligare nio bilmodeller av en befintlig kund. Den beräknade intäkten för ordern är 150 miljoner kronor baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ordern omfattar flera OEM-varumärken inom en europeisk-amerikansk bilallians, som utgör en av världens största fordonstillverkare. De nya bilmodellerna, inklusive Smart Eyes teknologi, kommer att gå i produktion 2025.

“Som resultat av att EU-lagstiftningen kräver driver monitoring-system i alla nya fordon till 2026 har det blivit rutin för oss att säkra nya design wins,” säger Martin Krantz, vd och grundare av Smart Eye. "Denna senaste order, även om den inte var oväntad, understryker vårt orubbliga engagemang för att förbättra trafiksäkerheten. Vi håller inte bara jämna steg med bilindustrins krav; vi sätter riktmärket för DMS-teknik.”

Smart Eye har nu erhållit totalt upp mot 238 design wins från 20 fordonstillverkare. Det sammanlagda värdet över produktlivscykeln för nuvarande design wins uppgår nu till mer än 5 015 miljoner kronor. Det totala potentiella värdet från ytterligare design wins med dessa biltillverkare uppgår till 200 miljoner kronor.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER