Bildkälla: Stockfoto

Sotirios Papagiannopoulos ansluter till AIK Fotboll

AIK Fotboll plockar in Sotirios Papagiannopoulos i truppen, enligt ett pressmeddelande. Det står klart efter en överenskommelse med den danska klubben FC Köpenhamn om en transfer där avtalet löper till och med 31 december 2023.

- Det känns jättebra att få in en spelare av "Sottes" dignitet i truppen. Han är en spelskicklig, defensiv spelare som är mycket bra i duellspelet samt brytsäker och följsam, men han har även offensiva kvaliteter. Han är en mittback som i och med sin rutin och sina ledaregenskaper kommer att medföra ett lugn omkring sig på planen. Att han väljer nummer 4 med det numrets historia i AIK visar att han vet om vilket ansvar som det tröjnumret kommer att betyda på planen, säger AIK Fotbolls sportchef Henrik Jurelius.

Sotirios Papagiannopoulos började sitt fotbollsspelande i AIK och har under karriären representerat FC Väsby United, Akropolis IF, Assyriska FF, PAOIK, Östersunds FK och FC Köpenhamn.

- Jag vill hjälpa klubben i den situationen som man nu befinner sig i och vara med på resan framåt. AIK är mitt lag och Solna är mitt hem, kommenterar mittbacken.

Sotirios Papagiannopoulos har hittills spelat fyra A-landskamper och tre U19-landskamper för Sverige.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER