Bildkälla: Stockfoto

Spiffbet kommer att fokusera på att utveckla produkter för den globala marknaden – vd

Spiffbet kommer att fokusera på att utveckla produkter för den globala marknaden – vd

Spiffbet, som tidigare hette SpiffX, kommer att fokusera på att utveckla produkter för den globala marknaden. Det berättar vd:n Lennart Gillberg för Finwire.

Under morgonen meddelade bolaget att man tecknat ett intentionsavtal med sydafrikanska Supabets, som är en av kontinentens största speloperatörer.

Gillberg är positiv till samarbetet med Supabet: "Supabets ägs till 50 procent av Phumelela Tote, som är liknande ATG i Sverige fast mer internationella. De tillsammans med Supabet har ett mycket stort nätverk internationellt som vi kommer att kunna kapitalisera på med våra produkter. Vi har fått tillgång till ett stort distributionsnätverk för våra befintliga produkter och även de nya som är under utveckling".

Vd:n kommenterar vad för intäktsnivå som det nytecknade intentionsavtalet kan innebära.

"Vårt avtal med Supabet/Intelligent Gaming säger att vi kommer att få betalt för utvecklingen av de nya spelen vilket kommer att ge intäkter snabbt. Vi har också kommit överens om att dela på det som vi kallar GGR (Gross gaming revenue) när vi är i produktion, det vill säga det som blir vinst från skillnaden mellan inbetalningar från spelare och utbetalningar. Det är cirka 10 procent av den totala spelomsättningen, vilket kan bli betydande belopp", kommenterar Gillberg för Finwire.

Vd:n berättar vidare att Supabets och Spiffbet har en delad syn kring spelutveckling. Utvecklingen av nya spel eller funktioner anses enligt vd:n ha varit obefintlig de senaste decennierna. Inte mycket har hänt branschen förutom in-play betting uppger vd:n, och speloperatörer måste hitta nya sätt att behålla eller öka sina marginaler.

"Supabets delar våra synpunkter och är övertygade om att det finns en stor efterfrågan efter spel med nya funktioner med bättre marginaler", enligt vd:n.

Angående spelsamarbetet med Supabets, framgick det i morgonens pressmeddelande att ambitionen är att spelen lanseras i Afrika före årsskiftet, med efterföljande lansering i Europa.

På frågan om varför man väljer att lansera i Europa, svarar vd:n att Supabets har ett internationellt nätverk som enligt bolaget själva kommer att vara intresserade av Spiffbets nya produkter. Gillberg berättar att det redan förs diskussioner avseende detta.

Bolagschefen ser positivt på framtiden för Spiffbet och bedömer att strategiändringen man gjorde för drygt ett år sedan med ökat fokus på B2B-verksamhet var korrekt.

"Vi kommer att fokusera på att utveckla produkter för den globala marknaden. Våra samarbetspartners borgar för vår kapacitet, i och med våra avtal med produktionsbolag i Sydafrika", säger vd:n som även lyfter fram samarbetena med matematikern Michael Shackleford och Keith Long som två ljuspunkter.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER