Bildkälla: norazaminayob / Shutterstock.com

Spotify uppges lansera nytt premiumalternativ senare i år - BN

Musikströmningstjänsten Spotifys kommer enligt uppgifter till Bloomberg News att lansera ett nytt premiumalternativ för sina mest hängivna användare senare i år. Aktien stiger 2,1 procent i förhandeln i USA.

Användarna kommer att debiteras minst 5 dollar mer i månaden för tillgång till bättre ljud och nya verktyg för att skapa spellistor och hantera sina låtbibliotek, uppger en källa.

Det nya alternativet kommer att positioneras som ett tillägg för befintliga kunder. Det innebär att de flesta användarna kommer att ha kvar sina nuvarande Spotify-abonnemang, men kunder som väljer att uppgradera kommer att generera ytterligare försäljning för bolaget och dess affärspartners.

Prissättningen för de nya nivåerna kommer att variera beroende på varje användares grundplan men ökningen kommer i genomsnitt att hamna på cirka 40 procent, enligt uppgifterna.

Det nya premiumalternativet skulle kunna generera hundratals miljoner dollar i ytterligare intäkter för Spotify, som sedan delas med musikrättighetsinnehavare, skriver Bloomberg.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER