Bildkälla: Stockfoto

Spotlight lanserar sin danska lista med utökat erbjudande för danska bolag

Spotlight lanserar sin danska lista med utökat erbjudande för danska bolag

Spotlight Stock Market hade idag den 26 november officiell invigning med klockringning och lansering av marknadsplatsens danska lista med utökat erbjudande för danska bolag. Vid öppningsceremonin för Spotlight Danmark deltog bland andra den danska näringslivsminister Rasmus Jarlov och Brian Mikkelsen, vd för Dansk Erhverv. Det framgår av ett pressmeddelande.

Spotlight kan nu erbjuda danska bolag att noteras på Spotlight som danska aktiebolag, handlas i danska kronor samt ta del av marknadsplatsens danska och svenska ekosystem.

Alla bolag, danska och svenska, är noterade på samma marknad. Spotlight bygger alltså inte en lokal dansk marknad skild från den svenska vilket ger en mängd fördelar: bolagen får tillgång till fler investerare, från Danmark och Sverige vilket är en fördel för bolagen vid sin nyintroduktion men även för framtida kapitalanskaffningar. Bolagen får också en ökad synlighet på flera marknader vilket är en fördel i relation till kunder, samarbetspartners och även vid rekrytering. Bolagen blir mindre beroende av marknadernas utveckling, skriver Spotlight.

Den danska listan består dels av de bolag som tagit del av Spotlights nya erbjudande med handel i danska kronor, samt bolag med en dansk anknytning som är noterade på marknadsplatsen sedan tidigare.

Den danska listan omfattar idag följande tio bolag:
* Freetrailer
* Initiator Pharma
* Menucard
* Omnicar
* Risk Intelligence
* Rhovac
* Scandion Oncology
* Stenocare
* Synact Pharma
* Wntresearch

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER