Bildkälla: Stockfoto

Stenasfärens bolag Formica tar över Cybercom

Stenasfärens bolag Formica tar över Cybercom

Investmentbolaget Formica Capital tar över en majoritetspost i IT-konsultbolaget Cybercom. Det framgår av ett pressmedelande och affären beskrivs även i måndagens utgåva av Dagens Industri. Formica Capital startades av Madeleine Olsson Eriksson, dotter till Stenas grundare, tillsammans med sina barn Gustav och Marie Eriksson.

Investeringen i Cybercom innebär att Formica blir majoritetsägare till Cybercom med de tidigare ägarna JCE Group, Tequity och bolagets ledning som betydande delägare.

Cybercom var tidigare noterat på Stockholmsbörsen, men avnoterades i december 2015 efter att bolaget blivit uppköpt av JCE Group och Tequity via det gemensamt ägda bolaget Viltor.

Cybercom har 1 200 anställda i Sverige, Finland, Danmark och Polen. Bolaget omsatte 1,6 miljarder kronor med en rörelsemarginal på 10 procent under 2018 och har under de senaste tre åren växt organiskt med 10 procent per år samt mer än fördubblat rörelseresultatet.

"Cybercom är en investering som ligger helt i linje med Formicas strategi. Jag känner bolaget väl sedan min tid på JCE och vi vill gärna göra investeringar i bolag inom IT-säkerhet och digitalisering, områden där Cybercom är väl positionerade. Tillsammans med JCE, Tequity och Cybercoms starka ledning och hängivna personal vill vi fortsätta bygga Cybercoms varumärke och fokusera ännu mer på hållbara affärer samt framåt även titta på kompletterande förvärv", säger Olof Cato, vd för Formica Capital.

"I Formica får vi en långsiktig ägare som kan bolaget och som kompletterar våra övriga ägare JCE och Tequity väl. Med så pass kapitalstarka och engagerade ägare kan vi nu ta nästa steg i Cybercoms utveckling. Formicas uttalade fokus på hållbarhet är en väldig styrka och vi ser en stor potential i att fortsätta utveckla Cybercoms erbjudande ur ett hållbarhetsperspektiv", säger Niklas Flyborg, vd för Cybercom.

Formicas vd Olof Cato säger i en intervju med Dagens Industri att bolaget med en konservativ belåning har initialt utrymme att satsa 5-6 miljarder kronor. Han är öppen för köp i större börsbolag och investeringar i privatägda företag. "Vi kommer att sätta in åtminstone
150 till 500 miljoner kronor i varje investering", säger Olof Cato till tidningen.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER