Bildkälla: Opus Group

Stocks in Play – Bilprovningsbolaget bildar ny division

Stocks in Play – Bilprovningsbolaget bildar ny division

Stockholmsbörsen har som väntat inlett stigande på onsdagen. Nyhetsflödet har varit mycket tunt under morgonen.

Efter cirka 70 minuters handel var OMXS30-index upp 0,53 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade ökat 0,59 procent.

Aktie Kursförändring Kommentar
H&M 0,9 % Brittiska klädkedjan Next höjer helårsprognosen
Opus 2,3% Bildar en ny division - Intelligent Vehicle Support
SBB 1,4% Uppdaterar finansiella mål
Hansa Medical 1,0% Slutför rekrytering till fas II-studie
Securitas 0,4% Credit Suisse höjer riktkursen till 165 kronor (155)
Avanza 0,3% Nettoinflöde 1,3 miljarder kronor i december, fick 140 000 nya kunder 2017

Opus bildar nya divisionen Intelligent Vehicle Support

Bilbesiktningsbolaget Opus bildar en ny division för att adressera de tekniska utmaningar som följer med den ökande komplexiteten i fordon. Det rör sig om att ge verkstäderna stöd att kunna ställa specialiserade diagnoser och utföra elektroniska omprogrammeringstjänster, framgår det av ett pressmeddelande.

Supporttjänsterna ska inledningsvis erbjudas i Nordamerika, Europa och Australien.

”Opus framgång bygger på banbrytande teknologier och processer som erbjuder innovativa lösningar på våra kunders utmaningar. Med vår nya division Intelligent Vehicle Support är Opus redo att bli världsledande när det gäller erbjudandet av innovativa supporttjänster för avancerade fordon, idag och i framtiden", säger koncernchefen Lothar Geilen i en kommentar.

Den nya divisionen Intelligent Vehicle Support kombinerar Opus nyligen förvärvade Autologic och Farsight med Drew Technologies under en gemensam ledningsstruktur. Divisionen ska fokusera på teknikbaserade erbjudanden som hjälper verkstäder med programmering, diagnos och reparation av avancerade fordon. Det kommer även erbjudas teknisk support på distans som levereras via cirka 75 expertmekaniker baserade i USA, Storbritannien och Australien.

Divisionen, som idag utgör cirka 10 procent av Opus totala omsättning, kommer att ledas av Brian Herron som tidigare ansvarat för Drew Technologies.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER