Bildkälla: Stockfoto

Storbanken: "IBT är en klar uppköpskandidat" - Aktien rusar tvåsiffrigt

Storbanken: "IBT är en klar uppköpskandidat" - Aktien rusar tvåsiffrigt

Forskningsbolaget rusar efter en färsk köprekommendation från SEB.

Forskningsbolaget IBT, Infant Bacterial Therapeutics, är en klar uppköpskandidat inom det attraktiva området för sällsynta sjukdomar. Bolagets särläkemedel för prevention av nekrotiserande enterokolit, NEC, hos för tidigt födda barn har visat lovande resultat och kliniska studier kan leda till ett godkännande under år 2020. Det skriver SEB i en analys där de inleder bevakningen med köprekommendation och en riktkurs på 300 kronor aktien för bolaget. 

SEB spår vidare att den riskjusterade försäljningen kan uppnå tre miljarder kronor med höga marginaler. 

Banken skriver vidare att en fas III-studie med läkemedelskandidaten IBP-9414 kommer att genomföras under 2018-2019 och att lansering är möjligt år 2020, även om det är osäkert då ingen probiotika hittills godkänts som läkemedel. 

IBT är i skrivande stund upp omkring 20 procent under förmiddagshandeln och har som högst handlats närmare 24 procent högre till kursen 140,50 kronor aktien. Tekniskt kan vi se att aktien nu har brutit upp från en sammandragningsformation där tidigare kurstopp kring 147 kronor utgör närmsta tyngre motstånd på uppsidan.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER