Bildkälla: Stockfoto

Stort intresse för Reliance Retail, Carlyle Group och Softbank på väntelistan - BN

Det råder ett så pass stort intresse för retailenheten inom indiska konglomeratet Retail Industries att riskkapitalbolaget Carlyle Group och japanska Softbank hamnat på väntelistan. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Duon har bett bolagen att stå vid sidlinjen medan det för långt gångna samtal med andra finansiella investerare, uppger insynspersonerna.

Enligt uppgift söker Reliance bolag som redan investerat i dess digitala enhet, Jio Platforms, att ge ett tillskott även till retailenheten. Bland de som investerat i Jio finns riskkapitalbolagen Silver Lake och KKR, liksom Abu Dhabis statliga fond Mubadala som överväger en investering på 750 miljoner dollar i Reliance Retail.

Den största posten uppges dock vara reserverad för Amazon, på 20 miljarder dollar. Om affären blir av övergår bolagen från att vara konkurrenter till att bli allierade i Indien.

Reliance Industries kan tänka sig att sälja så mycket som 40 procent av dotterbolaget till Amazon. Affären skulle potentiellt bli den största i Indien någonsin samt för Amazon, skrev nyhetsbyrån i förra veckan.

Reliance Industries säljer av poster i dotterbolagen för att dra ned på sina skulder.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER