Bildkälla: Stockfoto

Svaga IPO:s i USA tynger marknaden för nynoteringar - WSJ

Marknaden för noteringar i USA är iskall, dels på grund av att årets sämst presterande bolag är de som listades förra året. Det rapporterar Wall Street Journal.

Den genomsnittliga utvecklingen för denna grupp är -49 procent, att jämföra med -23 procent för S&P 500-indexet och -31 procent för Nasdaqbörsen.

Totalt handlas 87 procent av bolagen som gick till börsen förra året under sin introduktionskurs, enligt data från Dealogic.

Årets noteringar i USA uppgår sammantaget till 7,2 miljarder dollar, vilket är det svagaste året på ett årtionde. Förutom en svag utveckling för årets noteringar tynger också oron för en recession. Kombinerat har detta lett till att intresset är rekordlågt hos fondförvaltare för nya bolag på börsen, skriver WSJ.

“Investerare förväntar sig att börsintroduktioner ska prestera bra, och det brukar vanligen fungera. Men den senaste klassen (av bolag) har varit kraftigt underpresterande, och det är en av anledningarna till att vi ser så lite aktivitet”, säger Mark Schwartz, ansvarig för noteringar på EY.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER