Bildkälla: Stockfoto

Svenskarnas bostadsköp i Spanien minskar

Nya siffror från spanska inskrivningsmyndigheten visar att antal bostadsaffärer minskar i landet under tredje kvartalet 2019. Bostadsköp från utländska köpare minskar också och antal köp av svenskar minskar med 22 procent jämfört med tredje kvartalet 2018. Det framgår av ett pressmeddelande från mäklarfirman Fastighetsbyrån som ägs av Swedbank.

Annons

Ny statistik från den spanska myndigheten Registradores visar att 122 540 bostäder bytte ägare i Spanien under det tredje kvartalet 2019, en minskning av antalet transaktioner med 8,1 procent jämfört med samma period 2018. 658 köp av svenskar under kvartalet är en minskning med 21,9 procent jämfört med samma period i fjol.

Den svenska efterfrågan på bostäder i Spanien låg under toppåren på tredje-fjärde plats bland de utländska, men har nu halkat ned till en åttondeplats.

- Rent generellt pressas efterfrågan på bostadsinvesteringar i Spanien ned av politisk och ekonomisk oro, såväl i Spanien som i Storbritannien och Tyskland. Både brittiska och tyska bostadsköp i Spanien backar med 9 procent. För svenskar påverkar även den svaga kronan som urholkar svenskens köpkraft och förklarar den ännu större minskningen, säger Daniel Nilsson, vd för Fastighetsbyrån Utland.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser