Bildkälla: Stockfoto

Talkamatic är redo att kommersialisera sin AI-baserade mjukvara

Investmentbolaget Northern Capsek Ventures portföljbolag Talkamatic är nu redo att kommersialisera sin AI-baserade mjukvara, som möjliggör talad mänsklig dialog mellan människa och dator. Det framgår av ett pressmeddelande.

Talkamatic fokuserar på den växande marknaden för ed-tech. Northern Capsek Ventures investerade under förra året i bolaget och äger cirka 6 procent.

Tech-bolaget har lanserat två tjänster, Läskompis som används inom skolan, samt Språkkompis som med interaktiv dialog om verkliga scenarier vänder sig främst till SFI.

- Genom att addera ett element av dialog till utbildningsplattformarna skapar man en helt annan interaktion, som stimulerar de kognitiva förmågorna och därigenom förbättrar inlärningen, samtidigt som det blir betydligt mer engagerande för den som lär sig, säger Martin Hamann, vd på Talkamatic.

Han fortsätter.

- Om vi tar en digital textbok som exempel, så möjliggör vår mjukvara så att boken kan ställa frågor till eleven baserat på innehållet, likt vad en lärare skulle göra. En av våra första kunder är en stor svensk förläggare som förser digitalt material till skolor, där har vi integrerat Läskompis. Men vår lösning har egentligen obegränsade applikationsområden, där man även kan tänka sig hur en nyanställd i kombination med Augmented Reality (AR) får lära sig nya arbetsprocesser hands-on.

Samtalsbaserad AI har fått ett rejält genomslag i vinter i och med den mycket omskrivna chattboten ChatGPT.

- ChatGPTs framfart ser vi bara som positivt. Det är inget som konkurrerar med oss utan vi ser bara hur de hjälper oss att sätta samtalsbaserad AI på kartan, något vi dra nytta av nu när vi har kommersiella produkter på plats, säger Martin Hamann.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER