Bildkälla: Stockfoto

Teckna inte i Volvo Cars notering - Privata Affärer

Marcus Hernhag, författare och skribent i bland annat Privata Affärer, rekommenderar att man inte tecknar i Volvo Cars börsnotering.

Bland annat beror detta på det breda teckningsintervallet, men också ifall Polestar förtjänar sin värdering eller inte. Volvo äger knappt hälften av elbilsbolaget som själva är på väg till börsen i USA. Baserat på värderingen av Polestars aktier sitter ungefär hälften av Volvo Cars börsvärde i Polestar-innehavet.

”Drar vi bort värdet på Polestar-aktierna från Volvos börsvärde har aktien en rätt låg värdering. Om vi ska teckna eller inte handlar därför om Polestar förtjänar sin värdering eller inte, men då kan tillväxtjägare lika gärna chansa på den aktien direkt. Bubbelvarningen för de hetaste elbilsaktierna gör att försiktiga investerare ska hålla sig undan”, skriver Hernhag.

Andra faktorer som är negativa för Volvo Cars notering är det misstänksamt stora antalet banker involverade i processen. Dock väntas aktien kunna få en bra start när så många banker säljer in aktien, menar Hernhag. Det slutliga rådet blir att långsiktiga och försiktiga investerare bör hålla sig undan Volvo Cars tills vidare.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER