Bildkälla: Stockfoto

Telenors vd: Ingen brådska att ta beslut kring avyttring av masterna - BN

Telenors vd Sigve Brekke uppger i en intervju med Bloomberg att det inte är bråttom med att ta ett belsut kring en försäljning av företagets mastverksamhet.

Den norska mobiloperatören kan komma att dröja med ett beslut då de väger ekonomiska fördelar mot att behålla kontrollen över sin egen infrastruktur.

Telenor som också är Norges största telekombolag har tidigare sagt att de skulle ta ett beslut i frågan senast i år, men nu görs alltså en översyn om timingen är rätt.

- Med nuvarande värdering så skulle det vara rätt att göra det nu, men vi tittar också på det från ett mer strategiskt perspektiv, säger Sigve Brekke till nyhetsbyrån.

Han påpekar att Telenor, till skillnad från andra telekomjättar, inte behöver sälja tillgångar för att stärka balansräkningen.

Bolaget särskilde sin mast-verksamhet till ett separat dotterbolag 2020 och har sedan dess utrett olika alternativ för verksamheten. Telenor har omkring 20 000 master i Norge, Sverige och Finland.

Om Telenor går vidare med avyttringen kan företaget komma att sälja minoritetsandelar, uppdelat per land, istället för att avyttra enheten som helhet, enligt vd:n.

Telenor sjunker idag 0,4 procent till 155,75 norska kronor senast betalt.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER