Bildkälla: Stockfoto

Teniralc kontrollerar 98,8 procent av aktierna i Cary Group - fullföljer budet

CVC Fonder och Nordic Capital förklarar budet på bilglasbolaget Cary Group ovillkorat och förvärvet kommer att fullföljas. Efter att den förlängda acceptperioden löpt ut kontrollerar riskkapitalbolagen, genom det gemensamt ägda bolaget Teniralc Bidco, cirka 98,8 procent av aktierna och rösterna i Cary Group. Det framgår av ett pressmeddelande.

Acceptperioden förlängs ytterligare till och med den 7 oktober för att ge kvarvarande aktieägare tid att acceptera erbjudandet.

"Vi är glada över att ha uppnått 98,8 procent av aktierna i Cary Group och vi ser fram emot att i privat miljö arbeta tillsammans med bolagets ledning och Nordic Capital för att leverera på den långsiktiga strategi som vi delar. Tillsammans med Nordic Capital erbjuder vi de rätta finansieringsförutsättningarna, det affärsrelaterade kunnandet och den geografiska räckvidd som krävs för att växa genom konjunkturen och för att etablera Cary Group som en av de ledande utmanarna i Europa", kommenterar Gustaf Martin-Löf, Partner på CVC.

Teniralc lade initialt ett bud värt 65 kronor per aktie men fick senare höja det till 70 kronor innan flera storägare valde att tacka ja.

Nästa steg är att Teniralc nu kommer att påkalla tvångsinlösen och verka för att aktierna i Cary Group avnoteras från Stockholmsbörsen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER